Logo

Zoekresultaten

Er zijn 5443 items voor Nieuws gevonden. Pagina 1 van 545.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

AI: de nieuwe dimensie in efficiëntie voor HR

Kunstmatige intelligentie (AI) blijft aan terrein winnen, ook op de werkplek. Deze grote transformatie herdefinieert niet alleen de aard van onze taken, maar beïnvloedt ook de rol van Human Resources (HR). In dit artikel kijken we naar de ontwikkelingen op de werkplek en hoe HR kan optreden als strategisch partner om deze veranderingen te begeleiden.

Energiecompensatie voor nieuwe medewerkers

De onduidelijkheid en onrust rond de energiekosten houden aan. Op Prinsjesdag werd bekend dat het prijsplafond eind dit jaar zal verdwijnen. Dat, terwijl de verwachting is dat de kosten voor elektra en gas deze winter weer zullen stijgen. In reactie daarop lanceert Bouwselect, een landelijk dekkend detacheringsbureau voor theoretisch geschoolden in de bouw, een energiecompensatie voor nieuwe medewerkers.

Nieuw kabinet moet arbeidsmarkt vlottrekken - Wensenlijstje van deskundigen aan formateur

In de verkiezingscampagnes stonden diverse arbeidsmarktgerelateerde vraagstukken centraal: armoede, bestaanszekerheid en het minimumloon. Maar een visie op de arbeidsmarkt leek ver weg. Dus hoe moet een nieuw kabinet de arbeidsmarkt gaan vlottrekken? Enkele deskundigen geven hun wensen.

Zo bind je (nieuwe) medewerkers aan je organisatie met een CYOD-strategie

BYOD (Bring Your Own Device) kennen we inmiddels allemaal. Maar wat is CYOD? En hoe zorgt deze strategie – ook wel Employee Choice genoemd – ervoor dat je nieuw talent en je huidige medewerkers voor je organisatie kunt winnen? Sikko Lucas, Business Development Manager bij Pro Warehouse, vertelt je er in dit artikel alles over.

Nieuwe pensioenwetgeving: tijd voor actie! - Tips ter voorbereiding

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is op 1 juli dit jaar ingegaan, met een overgangsperiode tot 1 januari 2028. Tijd zat lijkt, maar door er nú op in te spelen, kun je een belangrijke stap zetten om voor de nieuwe generaties werknemers een aantrekkelijke werkgever te blijven en te worden. Hierbij dus tip om je als werkgever goed voor te bereiden op het nieuwe pensioenstelsel.

Nieuwe web app helpt bij herkennen en bespreken van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Kennisinstituut Movisie lanceert een gratis web app: ‘Grenzen op het werk’. Deze app helpt je bij het herkennen en bespreken van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Je kunt het gebruiken om een situatie te beoordelen. Ook krijg je concrete tips over hoe je het gesprek kunt aangaan. 

Snel oplopende lonen nieuwe medewerkers funest voor behoud beste presteerders - Zo voorkom je ongewenste uitstroom

Stijgen de lonen van zittend personeel niet mee met die voor nieuwe medewerkers, dan haken werknemers af die al langer aan het bedrijf verbonden zijn. Hoe groter de loonverschillen tussen nieuwe en langer zittende werknemers, hoe groter die uitstroom. De meest getalenteerde medewerkers gaan het eerst weg.  

Leercontentcreatie: Studytube lanceert nieuwe auteurstool met AI-co-piloot

Studytube lanceert een nieuwe auteurstool met AI-co-piloot. Deze tool is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke didactische modellen, werkt met geavanceerde context-tracking, innovatieve prompting-technieken en is getraind door onderwijskundigen. Hiermee maken HR- en L&D-professionals, geholpen door AI, in slechts een paar minuten leercontent van hoge kwaliteit: van het ontwikkelen van interactieve onboardingstrajecten tot het samenstellen van diepgaande compliance-cursussen.

Wat data kunnen doen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers

Het is bizar dat werkgevers data wel optimaal inzetten voor nieuwe klanten, maar niet voor het vinden van nieuwe medewerkers. Als de concurrentie groot is, is het belangrijk om potentiële medewerkers te vinden én te bereiken. Met een grondige data-analyse kom je erachter wat de kenmerken en drijfveren waren van de beste onder de nieuwe werknemers. Voor een succesvolle werving zijn echter niet alleen de juiste kanalen van belang, maar ook een optimale wervingsboodschap.

Let op bij inhuren - nieuwe - zzp'ers! Kabinet komt met nieuwe maatregelen

Het kabinet komt met nieuwe maatregelen voor het werken als en met zelfstandige(n) en zal harder gaan optreden tegen schijnzelfstandigheid. Zo kunnen zelfstandigen en werknemers straks niet zonder meer worden ingezet voor hetzelfde werk binnen dezelfde organisatie. Tijd om de samenwerking met zzp’ers weer eens onder de loep te nemen, zegt arbeidsrechtadvocaat Willemijn Jansma.