Logo

Zoekresultaten

Er zijn 6010 items voor Weekers wil weten wat u van de WKR vindt gevonden. Pagina 1 van 601.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Dit moet je weten over de Richtlijn Loontransparantie

Werkgevers moeten meer openheid gaan geven over beloningen en loonverschillen m/v wegwerken. Oftewel, ze moeten aan de slag met de loonkloof. Het Nederlandse wetsvoorstel dat de Europese verplichtingen tot loontransparantie gaat uitwerken, verschijnt in het voorjaar van 2024. In grote lijnen staat al vast welke verplichtingen er vooral op grote werkgevers af gaan komen. Maar het kan ook zo zijn dat de Nederlandse wetgever de verplichtingen óók gaat laten gelden voor kleinere werkgevers. 

Deze wetten en regels belangrijk voor HR veranderen per 1 januari 2024

Net als elk jaar veranderen op de eerste dag van het nieuwe jaar weer de nodige wetten en regels die met het arbeidsrecht te maken hebben. Voor HR-professionals zijn onder meer de volgende veranderingen met ingang van 1 januari 2024 interessant:

Wetten, regelingen en wetsvoorstellen 2024: dit zijn de veranderingen en plannen

Ook al is de kabinetsformatie nog in volle gang, er staan allerlei wetwijzigingen op stapel die waarschijnlijk ook door een volgend kabinet bekrachtigd zullen worden, al dan niet in 2024. In ieder geval heeft de Eerste Kamer inmiddels ingestemd met het grootste deel van de belastingplannen 2024. Waar kun je als HR-professional alvast nog meer naar uit kijken en rekening mee houden voor 2024?

Hoger salarisaanbod onvermijdelijk bij vertrekkend talent vindt kwart werkgevers

Door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt moeten werkgevers vaker dan gewenst een tegenvoorstel doen om werknemers te behouden. Ook is er een toename te zien in het aantal werknemers dat weer wenst terug te keren naar hun voormalige werkgever.

Welke duurzame aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn er en hoe ze te financieren? – Overzicht en rekenvoorbeeld

Groene arbeidsvoorwaarden vormen steeds vaker een aanvulling op de traditionele arbeidsovereenkomsten tussen werkgevers en werknemers. Bovendien speelt wetgeving een steeds belangrijkere rol in deze ontwikkeling. Maar welke mogelijkheden zijn er en hoe ze te financieren? C&B-expert Esther Flipse geeft in deze blog een overzicht.

Eindejaarsuitkering: de opties en waar op te letten

Zo tegen het einde van het jaar kan het een goed idee zijn om te kijken of er ruimte is om een extra bedrag aan je medewerkers te geven. Dat kan in de vorm van een eenmalige uitkering, maar er zijn ook andere opties. Zo’n gebaar wordt meestal zeer gewaardeerd en kan je als werkgever dus een hoop goodwill opleveren. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten?

HR-professionals slecht op de hoogte van wet- en regelgeving 2024. Weet jij wel hoe het zit?

Nederlandse HR-professionals zijn niet goed op de hoogte van de actuele en toekomstige wet- en regelgeving binnen hun vakgebied, inclusief ontwikkelingen die zich voordoen in 2024. Zo blijkt er veel onduidelijk te zijn over welke wetten er in 2024 van kracht zullen zijn en over wat deze wetten precies inhouden.

HRM'ers zijn het met meerdere HR-wetten niet eens - Zo vindt 70% dat vertrouwenspersoonregeling verplicht moet zijn

HR-professionals staan niet achter de huidige wet- en regelgeving op hun vakgebied. Ook blijkt dat veel van de actuele HR-regelingen überhaupt niet bekend zijn onder HR-professionals.

Ruime meerderheid Nederlanders vindt pesten en intimidatie reden voor ontslag - Top 10 redenen en opvallende ontslagzaken

Een ongepaste speech op een bedrijfsfeest of het ‘stelen’ van een oud fietszadel uit een rommelhok. In het afgelopen jaar waren er diverse opvallende redenen waarom Nederlandse werknemers ontslagen werden. Begin dit jaar oordeelde de kantonrechter in Rotterdam nog dat een vakkenvuller van supermarktketen Dirk terecht ontslagen was. 

Wat je moet weten als je medewerker langdurig ziek is

Soms wordt een medewerker niet (snel) beter en is terugkeer naar de eigen functie niet realistisch meer. Dan komen onder andere tweede spoor en einde dienstverband in zicht. Zowel in het eerste als in het tweede ziektejaar zijn er een paar belangrijke momenten. In dit blog lees je waar je op moet letten.