Logo

Zoekresultaten

Er zijn 1187 items voor Tips gevonden. Pagina 1 van 119.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Ramadan: wat je als werkgever kunt doen om het werk tijdens deze vastenmaand prettiger te maken

Zondag 10 maart is dit jaar de ramadan ingegaan. Het werk gaat tijdens deze islamitische vastenmaand gewoon door. Hoe kun je daar als werkgever rekening mee houden? Enkele tips. 

Vier elke dag Employee Appreciation Day - 3 tips om je op weg te helpen

1 maart is het Employee Appreciation Day, dit is dé kans om als organisatie waardering te tonen aan je medewerkers. In dit artikel ontdek je aan de hand van een recent onderzoek het belang van waardering in een productieve en gezonde werkomgeving. Je leert hoe erkenning niet alleen de organisatiecultuur ten goede komt, maar ook hoe het positief uitwerkt op het welzijn én de prestaties van medewerkers.

Onbenut opleidingsbudget = onbenut potentieel. 5 tips om een leercultuur te creëren

De werknemers in Nederland bevinden zich op een kruispunt van potentie en vooruitgang, met een ongebruikt opleidingsbudget van 1,5 miljard euro per jaar. Dit cijfer, dat werkgeversvereniging AWVN in haar meest recente onderzoek naar voren bracht, geeft aanleiding tot ernstige bezorgdheid over de relatie tussen de ontwikkeling van werknemers en de groei van organisaties.

Van beoordelen naar ontwikkelen: 10 tips voor de invoering van een alternatief performancemanagementsysteem

Performance Management zou een verbeterinstrument voor organisaties moeten zijn. Maar al te vaak is het een bureaucratisch gedrocht. In de uitgave Performance management in een agile werkomgeving pleiten auteurs Kilian Wawoe, Maud Schaapveld en Rutger Verbeet voor een alternatieve aanpak. ‘Een cultuur zoals topsporters die hebben zou ideaal zijn. Die vragen na iedere wedstrijd: wat kon er beter.’

Nieuwe pensioenwetgeving: tijd voor actie! - Tips ter voorbereiding

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is op 1 juli dit jaar ingegaan, met een overgangsperiode tot 1 januari 2028. Tijd zat lijkt, maar door er nú op in te spelen, kun je een belangrijke stap zetten om voor de nieuwe generaties werknemers een aantrekkelijke werkgever te blijven en te worden. Hierbij dus tip om je als werkgever goed voor te bereiden op het nieuwe pensioenstelsel.

Onderzoek personeelsselectie: ‘Mensen en algoritmen zouden moeten samenwerken. Zo bereik je een beter resultaat dan bij mensen of algoritmen alleen’

Hoe werken mens en algoritme optimaal samen bij personeelsselectie? Dat is het onderwerp van de thesis van Franziska Linn, die een dubbele master deed aan de Vrije Universiteit van Amsterdam: Bedrijfskunde én Psychologie. Haar Masterscriptie voor Psychologie werd door een onafhankelijke jury beloond met de eerste plaats bij de David van Lennep Scriptieprijs 2024. Franziska deelt de belangrijkste conclusies uit haar onderzoek en heeft een aantal nuttige tips voor HR-professionals.

Nieuwe web app helpt bij herkennen en bespreken van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Kennisinstituut Movisie lanceert een gratis web app: ‘Grenzen op het werk’. Deze app helpt je bij het herkennen en bespreken van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Je kunt het gebruiken om een situatie te beoordelen. Ook krijg je concrete tips over hoe je het gesprek kunt aangaan. 

Budget Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid al op - 3 tips om aanvraag 2024 te vergemakkelijken

Vanaf 1 september 2023 was het mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen voor MDIEU. Dat de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden een aantrekkelijke financiële tegemoetkoming is, blijkt nu het budget van aanvragen tot 300.000 euro subsidie voor 2023 zo’n 1,5 maand voor het sluiten van de aanvraagperiode al op is. Veel organisaties hebben een aanvraag ingediend voor MDIEU, om ondersteuning te krijgen bij een investering in Duurzame Inzetbaarheid. Echter, voor veel bedrijven is dit nog niet gelukt. Gelukkig is bekend gemaakt dat in 2024 twee nieuwe aanvraagtijdvakken worden opengezet. 

Opleiden loont: 2 handige tips voor je opleidingsadministratie

Het opleiden van je medewerkers vraagt wat van een organisatie. Het vergt een andere aanpak en extra administratie. Toch loont het in 100% van de gevallen. Het draagt bij aan een hogere productiviteit, je medewerkers vergaren de juiste kennis en vaardigheden en de blijken meer betrokken en gemotiveerd te zijn na het volgen van een opleiding.

Hoe de Provincie Noord-Brabant AI omarmt: inzichten en tips voor de rol van HR in de digitale transformatie

Binnen de Provincie Noord-Brabant wordt al veel geëxperimenteerd met Artificial Intelligence (AI) op de werkvloer. Dit vereist andere skills van medewerkers – zowel op technologisch als niet-technologisch gebied. Hoe speel je daar als HR-professional op in en hoe neem je medewerkers mee in deze innovaties? Marcel Thaens, CIO bij de Provincie Noord-Brabant, deelt zijn ervaringen en geeft een aantal waardevolle tips.