Logo

Zoekresultaten

Er zijn 6556 items voor Hoe gaat u om met 55-plussers? Zo stelt u een actieplan op gevonden. Pagina 1 van 656.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Tot hoe ver gaat de vrije meningsuiting van medewerkers?

In hoeverre mogen werkgevers bepaalde uitingen van medewerkers verbieden of beperkingen opleggen aan het recht op demonstratie? De vraag werd onlangs actueel toen Alexandra van Huffelen, de demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, zich erover uitsprak. 

Onderzoek ABN AMRO: ruim 250.000 gepensioneerden zijn bereid om deeltijd te werken, met behoud pensioen

Heb je moeite om personeel te vinden? Richt je dan sterker op gepensioneerden als potentiële doelgroep. Ruim 250.000 mensen die een AOW-uitkering ontvangen zijn namelijk bereid de arbeidsmarkt (weer) in deeltijd te betreden is de conclusie die economen van ABN AMRO trekken, mede op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

CNV: honderdduizenden werkzoekenden onnodig aan de kant. 'Laat rigide diploma-eisen vallen'

Met de huidige eisen houden we honderdduizenden werkzoekenden aan de kant en lopen cruciale sectoren vast door personeelsgebrek zo stelt het CNV. Voorzitter Piet Fortuin: "Het is een kwestie van slimmer nadenken, buiten de gebaande kaders denken en selecteren op competenties en potentieel, in plaats van het blindstaren op diploma’s."

Wat doet AI met je medewerkers? De kansen en de risico's

Artificial intelligence, robotisering, steeds verdergaande digitalisering: de technologische ontwikkelingen denderen door. Elke sector, elke organisatie heeft ermee te maken. De stroom aan innovaties heeft niet alleen effect op hoe mensen werken en op takenpakketten, maar ook op hoe mensen in hun werk zitten. Hoe neem je jong en oud mee in het snel veranderende werkleven?

Wetgeving voor inhuren freelancers gaat veranderen – ben jij er klaar voor?

De huidige wetgeving voor arbeidsrelaties tussen organisaties en freelancers is niet ideaal en om meer duidelijkheid te scheppen wordt er gewerkt aan nieuwe wetgeving. Lees in dit artikel wat er precies gaat veranderen en waarom het slim is om nu alvast rekening te houden met compliance in je wervingsstrategie voor freelancers.

Werkgevers vrezen dat werkdruk alle perken te buiten gaat

In 2023 blijft de personeelsplanning onverminderd een hoofdpijndossier. De personeelskrapte leidt tot een hogere werkdruk bij ruim de helft van de werkgevers. Daar komen de zorgen nog bij over de stijgende energieprijzen en de kosten van grondstoffen. Ruim tachtig procent voorziet hier problemen door. Grote problemen zelfs voor de helft van de werkgevers.

Werkgevers tevreden over opleidingsbeleid. Uitvoering ondervindt echter problemen: opleidingsbudgetten onderbenut

Nederlandse werknemers laten gezamenlijk jaarlijks meer dan 1,5 miljard euro aan opleidingsbudget liggen. Werkgevers stellen volop opleidingsbudgetten beschikbaar, maar slechts 55 procent van het totaalbedrag wordt door werknemers benut. Dit blijkt uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN naar het opleidingsbeleid van Nederlandse werkgevers.

Werkgeverssubsidie geschrapt vanwege uitvoeringsproblemen - Begrote geld gaat naar innovatieve wervingsmethodes

Werkgevers zouden 1500 euro aan subsidie krijgen als ze een werkzoeker aan een baan hielpen. Daarmee wilde het kabinet de kansen van mensen in het 'onbenut arbeidspotentieel' vergroten. Maar er is geen partij te vinden om de regeling uit te voeren. Daarom gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op zoek naar een alternatieve besteding van de ruim 17 miljoen euro die ervoor begroot was. Een van de mogelijkheden is dat er geld naar de arbeidsmarktregio's gaat om innovatieve wervingsmethodes te stimuleren. Zo wordt onder meer 'open hiring' genoemd – waarbij mensen een baan krijgen zonder cv of sollicitatiegesprek.

33% vrouwelijke millennials heeft zich wel eens onveilig gevoeld op het werk

De afgelopen jaren was er veel aandacht voor seksuele veiligheid. Toch signaleert maar één op de vier werknemers dat er meer aandacht is voor veiligheid op de werkvloer sinds de MeToo-beweging. Dat blijkt uit onderzoek (onder 1000 Nederlanders) door Workplace Giving, een bedrijf dat programma’s biedt voor vitaliteitsbeleid. Eén op de drie vrouwelijke millennials heeft zich daarbij wel eens onveilig gevoeld op het werk.

Driekwart van Europese HR-professionals van 25-34 jaar gebruikt momenteel AI op het werk

Amsterdam, 5 december 2023 – Senior managers maken gebruik van verschillende AI-tools om kostenbesparingen voor hun organisaties te realiseren nu bedrijven de broekriem blijven aanhalen. Maar er is meer educatie en training nodig om de angst onder medewerkers te verminderen en ervoor te zorgen dat bedrijven de mogelijkheden van AI optimaal benutten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Personio, Europa's toonaangevende HR-softwarebedrijf voor het mkb, dat 1.500 HR-beslissers uit heel Europa heeft ondervraagd.