Logo

Zoekresultaten

Er zijn 69 items voor Topics gevonden. Pagina 1 van 7.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

HR-thema’s 2024: pod casts, best practices, achtergrond, stappenplannen en meer

Werving&selectie, duurzame inzetbaarheid en verzuim, waarschijnlijk vormen deze HR-thema’s je top 3 voor 2024. Of is het HR Tech, opleiding&ontwikkeling en performance management? Over welk HR-thema je ook meer wilt weten, je vindt het op HR Praktijk. Een overzicht van zogenaamde ankerartikelen.

Risico's generatieve AI niet onderkend - AI-beleid bij organisaties moet beter

Medewerkers gebruiken steeds vaker AI-tools, met name ChatGPT. Toch hebben veel organisaties nog geen gericht beleid voor het werken met AI. Vaak is er geen AI-training. En ook ontbreekt ondersteuning in het gebruik van AI op de werkplek. 'Er bestaat het risico dat medewerkers onbedoeld verkeerde informatie verspreiden via Generative AI. Educatie en governance op het vlak van AI zijn dus van groot belang.'

Organisaties massaal aan de slag met het meten van diversiteit en inclusiviteit

Diversiteit en inclusie (D&I) zijn hot topics. Er is een roep vanuit de maatschappij om inclusiever te werken en menig organisatie is hard bezig om de organisatie een inclusieve(re) plek te maken.

Wat is de AI Act en waarom is deze relevant voor HR?

Er zijn legio voordelen van het gebruik van AI binnen het HR-domein, echter moet AI wel op een juiste en verantwoorde manier ingezet worden. Om het gebruik van AI verder te reguleren werkt Europa aan een Artificial Intelligence Act (AI Act). Alex Hellemons, HR Analytics translator somt op wat de mogelijkheden zijn van AI voor HR en wat je kunt doen om je op de komst van de AI Act voor te bereiden.

HR Praktijk gaat samenwerken met CHRO

HR Praktijk en CHRO, de leidende platforms in HR voor HR-professionals en HR-leiders, gaan samenwerken. Beide platforms maken deel uit van het uitgevershuis Sijthoff Media.

Vaccineren en de werkvloer

Vaccineren en de werkvloer is trending topic, helemaal nadat minister De Jonge liet weten dat het vragen aan de werknemer naar de vaccinatiestatus is toegestaan en hij zelfs een suggestie deed voor een mogelijke wetswijziging.

Werkt een succesvolle lokale employee experience ook internationaal?

Kan een locatie bijdragen aan een geformuleerde ‘employee experience’-strategie? Volgens Michelle Huising, Head of Global HR bij Sana Commerce, wel: “We hebben een open cultuur met een ‘platte’ organisatiestructuur. Het kantoorpand in Nederland helpt ons om die plattere organisatie te behouden, waar alle meningen tellen.” Daarmee vormt het pand onderdeel van de basis voor de employee experience-ambities en overtuigingen van de organisatie, die ze ook internationaal succesvol door weten te voeren.

Cameratoezicht op de werkvloer: hoe je dure fouten voorkomt (schakel in ieder geval tijdig de OR in)

Camera’s op de werkvloer zijn nog altijd een hot topic, zo blijkt uit diverse recente mediaberichten: Camera’s zien wat mensen écht doen’ (NRC), Met camera’s bespied worden door de baas: verboden, maar het komt veel voor (FD) en Bespied door de baas: werkgevers schenden privacy met cameratoezicht’ (NOS). Werkgevers die (verborgen) cameratoezicht inzetten, nemen het kortom niet altijd even nauw met de regels. In een blog op CHRO leggen advocaten Willemijn Jansma en Mérien Voorboom uit hoe dure fouten te voorkomen.

Hot topics 2018: talent werven, generatiemix, duurzame inzetbaarheid en agile werken

Het aantrekken en binden van talent is wens nummer één van de HR-professional voor 2018. Dit blijkt uit de poll die HR Praktijk en FastFlex in december hebben uitgezet.

Diversiteit weer iets belangrijker maar daadwerkelijke actie blijft achter

HR-professionals zijn zich in toenemende mate bewust van de positieve gevolgen van een divers medewerkersbestand. Desondanks geeft de helft van de HR-professionals (49 procent) aan dat er binnen hun organisatie geen focus ligt op het actief voorkomen van discriminatie binnen de organisatie.