Logo

Zoekresultaten

Er zijn 4012 items voor Hot topic: HR Analytics gevonden. Pagina 1 van 402.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Wat is de AI Act en waarom is deze relevant voor HR?

Er zijn legio voordelen van het gebruik van AI binnen het HR-domein, echter moet AI wel op een juiste en verantwoorde manier ingezet worden. Om het gebruik van AI verder te reguleren werkt Europa aan een Artificial Intelligence Act (AI Act). Alex Hellemons, HR Analytics translator somt op wat de mogelijkheden zijn van AI voor HR en wat je kunt doen om je op de komst van de AI Act voor te bereiden.

Datagedreven HR: metrics, insights en analytics - Hoe als HR beslissingen onderbouwen en opbrengst aantonen

De vraag om accountability aan HR-professionals neemt nog steeds toe. Dat wil zeggen dat HR beslissingen moet kunnen onderbouwen en moet kunnen aantonen wat de opbrengst is in harde cijfers. Dat is misschien lastig, maar het heeft ook voordelen. Je ziet bijvoorbeeld of een HR-instrument effect heeft. Ook kan het makkelijker zijn om budget te krijgen voor grote investeringen. Maar wat zijn precies metrics, insights en analytics? Hoe verkrijg je data? Welke software is geschikt voor het maken van dashboards en het uitvoeren van analyses? En welke analyses kunnen zinvol zijn? 

HR-thema’s 2024: pod casts, best practices, achtergrond, stappenplannen en meer

Werving&selectie, duurzame inzetbaarheid en verzuim, waarschijnlijk vormen deze HR-thema’s je top 3 voor 2024. Of is het HR Tech, opleiding&ontwikkeling en performance management? Over welk HR-thema je ook meer wilt weten, je vindt het op HR Praktijk. Een overzicht van zogenaamde ankerartikelen.

De HR Podcast – Afl. 53: Meer divers werven met inclusieve vacatureteksten

Er is nu veel aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Maar organisaties worstelen met het creëren van een cultuur waarin alle medewerkers erbij horen. Inclusiviteit begint al aan het begin van de employee journey. Want zonder extra zorg en aandacht blijken vacatureteksten in de praktijk ongemerkt niet neutraal te zijn. Specifiek taalgebruik kan werkzoekenden zelfs ontmoedigen om te solliciteren. En dat doet dan onbedoeld afbreuk aan het streven naar inclusiviteit van organisaties.

'Wie een datagedreven organisatie wil, moet datagedreven dóén' - vragen die je jezelf zou moeten stellen

De stap naar meer data-gedreven werken vraagt veel van het leiderschap, niet alleen áchter de schermen, maar vooral ook in de spotlights aldus dataexpert Irma Doze. Ze stelt in deze blog enkele vragen die iedere leidinggevende die een leider wil zijn op het vlak van data, analytics en AI zichzelf zou moeten afvragen.

HR-opleidingen: trends & ontwikkelingen 2024

Waar gaat de interesse van de HR-professional naar uit als het gaat om de eigen Learning & development en wat zijn de trends voor het komende opleidingsseizoen? We vroegen het Ruud Coumans, programmamanager bij HR Academy en host van de HR Podcast.

Jan-Willem Bouwmeester, Director Learning & Leadership Vanderlande: 'De uitdaging is de juiste businessvragen te formuleren'

Hoe zet je de juiste HR-analytics in voor de uitdagingen van vandaag? Welke data zou je als HR-leider willen gebruiken om de strategie door te ontwikkelen en te onderbouwen? En processen te monitoren? Hoe wil je HR-data, HR-analytics en HR-systemen inzetten? En hoe stippel je daarin je koers uit? 

Hoe maak je HR (volledig) datagedreven?

Veel organisaties staan voor grote uitdagingen die om een vernieuwde visie op de toekomst vragen, en een daarbij behorend HR-programma. Om voor de ontwikkeling en uitvoering daarvan onderbouwde keuzes te kunnen maken, zijn data onmisbaar. Hoe zet je als organisatie de - volgende - stap naar datagedreven HR-beleid? De uitgave ‘HR-analytics, waarde creëren met datagedreven HR-beleid’, inmiddels een standaardwerk over HR-analytics, brengt die stap een stuk dichterbij.

Salure lanceert BrynQ: De AI-gestuurde HR & Payroll Integration Cloud

Op donderdag 1 februari 2024 lanceerde Salure, speler op gebied van internationale HR- en salarisadministratie, officieel BrynQ - een baanbrekende AI-gedreven Integration Cloud. Dit innovatieve platform transformeert de manier waarop bedrijven hun HR- en loonadministratieprocessen beheren, door geavanceerde AI-capaciteiten te combineren met uitgebreide kennis van HR en payroll.

Organisaties massaal aan de slag met het meten van diversiteit en inclusiviteit

Diversiteit en inclusie (D&I) zijn hot topics. Er is een roep vanuit de maatschappij om inclusiever te werken en menig organisatie is hard bezig om de organisatie een inclusieve(re) plek te maken.