Logo

Zoekresultaten

Er zijn 5834 items voor Hot topic: HR in de zorg gevonden. Pagina 1 van 584.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Succesvol re-integreren met vrijwilligerswerk in de zorg: zo doet KLM dat

Op arbeidstherapeutische basis starten na ziekteverzuim kan lastig zijn in een drukke omgeving, zoals bij KLM. "Mensen vielen er juist weer eerder door terug en bleven daardoor uiteindelijk langer thuis zitten," aldus Stella O Sullivan, manager cabinepersoneel en verantwoordelijk voor preventie, vitaliteit en re-integratie. Ze kwam dan ook met het innovatieve idee om medewerkers die zijn uitgevallen op een duurzame manier te laten re-integreren: in de zorg. Stella vertelt wat dat hen én de zorginstelling heeft opgeleverd.

Wat is de AI Act en waarom is deze relevant voor HR?

Er zijn legio voordelen van het gebruik van AI binnen het HR-domein, echter moet AI wel op een juiste en verantwoorde manier ingezet worden. Om het gebruik van AI verder te reguleren werkt Europa aan een Artificial Intelligence Act (AI Act). Alex Hellemons, HR Analytics translator somt op wat de mogelijkheden zijn van AI voor HR en wat je kunt doen om je op de komst van de AI Act voor te bereiden.

HR-thema’s 2024: pod casts, best practices, achtergrond, stappenplannen en meer

Werving&selectie, duurzame inzetbaarheid en verzuim, waarschijnlijk vormen deze HR-thema’s je top 3 voor 2024. Of is het HR Tech, opleiding&ontwikkeling en performance management? Over welk HR-thema je ook meer wilt weten, je vindt het op HR Praktijk. Een overzicht van zogenaamde ankerartikelen.

Het ‘Immer Besser’ geldt bij Miele ook voor HR

Linda Gorissen heeft er als Directeur HR van Miele Nederland bijna een dagtaak aan om de kwaliteitsgerichte cultuur van het bedrijf te bewaken. “Je moet zorgen dat werknemers bij het bedrijf passen en zich er thuis voelen”, zegt ze. Gorissen vertelt over hoe de slogan van Miele ‘Immer Besser’ ook onder meer een krachtige ‘employer value proposition’ is.

Risico's generatieve AI niet onderkend - AI-beleid bij organisaties moet beter

Medewerkers gebruiken steeds vaker AI-tools, met name ChatGPT. Toch hebben veel organisaties nog geen gericht beleid voor het werken met AI. Vaak is er geen AI-training. En ook ontbreekt ondersteuning in het gebruik van AI op de werkplek. 'Er bestaat het risico dat medewerkers onbedoeld verkeerde informatie verspreiden via Generative AI. Educatie en governance op het vlak van AI zijn dus van groot belang.'

Organisaties massaal aan de slag met het meten van diversiteit en inclusiviteit

Diversiteit en inclusie (D&I) zijn hot topics. Er is een roep vanuit de maatschappij om inclusiever te werken en menig organisatie is hard bezig om de organisatie een inclusieve(re) plek te maken.

De HR Podcast – Afl. 53: Meer divers werven met inclusieve vacatureteksten

Er is nu veel aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Maar organisaties worstelen met het creëren van een cultuur waarin alle medewerkers erbij horen. Inclusiviteit begint al aan het begin van de employee journey. Want zonder extra zorg en aandacht blijken vacatureteksten in de praktijk ongemerkt niet neutraal te zijn. Specifiek taalgebruik kan werkzoekenden zelfs ontmoedigen om te solliciteren. En dat doet dan onbedoeld afbreuk aan het streven naar inclusiviteit van organisaties.

HR en de digitale transformatie: 'Het is lastiger om langzamer te gaan, dan om te versnellen'

Hoe zorg je ervoor dat digitale tools voor de medewerkers werken, en niet andersom? En dat medewerkers soepel meegaan in de digitale transformatie? Bij de Ronde Tafel ‘The Human Side of Tech’ op Leadership in HR werden de nieuwste neurowetenschappelijke inzichten gedeeld om dit gemakkelijker te maken.

De HR Podcast afl. 92 - Caroline Tervoort, CHRO KPMG Nederland over de impact en rol van de HR-leider

Wat bepaalt in de huidige tijd de rol van de HR-leider en hoe kan deze het beste op de voorgrond treden? En hoe waarborg je inclusie, psychologische en sociale veiligheid nu écht? Voor de HR Podcast spraken Toine Al en Ruud Coumans hierover met Caroline Tervoort, CHRO van KPMG Nederland en CHRO of the Year 2023.

AI: de nieuwe dimensie in efficiëntie voor HR

Kunstmatige intelligentie (AI) blijft aan terrein winnen, ook op de werkplek. Deze grote transformatie herdefinieert niet alleen de aard van onze taken, maar beïnvloedt ook de rol van Human Resources (HR). In dit artikel kijken we naar de ontwikkelingen op de werkplek en hoe HR kan optreden als strategisch partner om deze veranderingen te begeleiden.